W czasie oczekiwania na kolację elegancko jest dać gościom

W czasie oczekiwania na kolację elegancko jest dać gościom, „drinka”, czyli poczęstować ich kieliszkiem alkoholu na apetyt. Może to być aromatyczne wino, wermut albo wermut z jałow- cówiką (dżinem) silnie ochłodzony, inaczej: coctail martini, albo jałowcówka z lodem (i słomką) ewentualnie z dodatkiem wody’ sodowej (spytać gościa, jak woli). Do tego podajemy orzeszki, ‚ słone keksy. Na apetyt można podać i inne wino aromatyczne, np, xeres, czyli sherry, maderę, portwein. Zwracam uwagę, że powyższy wstęp do kolacji jest zagranicznego pochodzenia, bo u nas tradycyjnie podaje się kieliszek,: wytrawnej wódki z pikantną wędliną.

Znalazłeś się tutaj dzięki współpracy z poniższym serwisem:

Interesujesz się interakcjami społeczeństwa, chcesz zawsze wiedzieć co w trawie piszczy? To wspaniale, że trafiłeś na nasz serwis Mam nadzieję, że się tutaj zadomowisz i zostaniemy razem na dłużej! Zapraszam do czytania!
error: Content is protected !!